Hogyan lehet kikapcsolni az IPv6-ot a Mac OS X-en

Bár a legtöbb felhasználó nem használja közvetlenül az IPv6-ot , direkt leállítása mégsem következményektől mentes, így ez csak azoknak a felhasználóknak ajánlott, akik tudják mit miért csinálnak.


Néhány alapvető OS X rendszerszolgáltatás, mint például a Bonjour használja az IPv6- ot, így ennek leállítása az AirDrop és bizonyos nyomtatási szolgáltatások is elérthetetlenné válását eredményezik. Ezen kívül sok Mac kényelmi funkció is működésképtelenné válhat. Az OS X kínál egynéhány módszert arra, hogy hogyan kell kikapcsolni az IPv6-ot. Mi most egyszerűen, parancssor segítségével mutatjuk ezt meg, valamint sorra vesszük azt is, hogyan kell visszakapcsolni, ha esetleg úgy döntünk, mégis szükségünk van rá.

 

IPv6 letiltása Mac OS X terminálon keresztül:

Futtassuk a Terminal-t, és használjuk a következő parancsokat igénytől függően! Vegyük figyelembe, hogyha a Mac mindkét (Wi-Fi és Ethernet) hálózatot használja, akkor érdemes letiltani az IPv6-ot mindkét interfészen.

 

– IPv6 kikapcsolása/bekapcsolása (ethernet):

networksetup -setv6off Ethernet

 

– IPv6 leállítása (wi-fi):

networksetup -setv6off Wi-FI

 

– Ha mindkettőt le szeretnénk állítani, akkor használjuk a következő szintaxist:

networksetup -setv6off Ethernet && networksetup -setv6off Wi-Fi

Természetesen fordítva is hasonlóan egyszerű a dolog, a következő parancsokkal újra engedélyezhetjük az IPv6-támogatást:

networksetup-setv6automatic Wi-Fi
networksetup-setv6automatic Ethernet
networksetup-setv6automatic Wi-Fi && networksetup-setv6automatic Ethernet

 

Ez egyszerűen helyezi vissza az IPv6-ot az “automatikus” konfigurációs állapotba.

 

Forrás.