Felhasználói fiók létrehozása WIN10

Hogyan hozzunk létre új felhasználói vagy rendszergazda fiókot a gyermekünk, családtagunk, ismerősünk számára a gépünkön?

Ha rendszergazda vagy a gépeden és azt szeretnéd, hogy más is használja a PC-d, viszont nem akarod, hogy a személyes dolgaidhoz hozzáférjen, akkor nagyon könnyen hozzáadhatsz egy másik felhasználói fiókot. 

Ha a felhasználói fiókod nincs jelszóval védve, akkor célszerű ezt mindenképp megcsinálni az új fiók felvétele előtt. Az alábbiakban első körben ezt csináljuk meg:

  1. Kiválasztjuk a Start  gombot, majd a Gépház  > Fiókok ezen belül pedig a Bejelentkezési lehetőségek opciót.
  2. Ha ez megvan, akkor második lépésként a Jelszó mezőnél kattintsunk a Hozzáadás lehetőségre.

 

Amikor ez is kész, akkor a következő ablakban adjuk meg az Új jelszót, majd a Jelszó megismétlése mezőben erősítsük meg ezt.

A Jelszó-emlékeztető mezőnél célszerű olyan kérdést megadni, ami emlékeztet a jelszóra ha azt elfelejtenénk.

Kattintsunk a Tovább lehetőségre, majd a következő ablakban a Befejezés-re.

Ha ezzel megvagyunk, akkor kezdjük el az új fiók hozzáadását.

Mivel rendszergazda vagy, nincs más teendőd mint:

  1. Kiválasztod a Start gombot, majd a Gépház > Fiókok, végül a Családtagok és más felhasználók lehetőséget.

  1. Ez után a + jelre kattintva kiválasztod a:

+ Más új személy felvétele a gépre opciót.

      3. Következő lépésként válasszuk a Nem ismerem a személy bejelentkezési adatait,

majd a következő oldalon a Microsoft-fiókkal nem rendelkező felhasználó hozzáadása opciót.

Ha ezzel kész vagyunk, akkor nincs más teendőnk, mint megadunk egy felhasználónevet, jelszót, jelszó-emlékeztetőt, vagy válasszunk ki biztonsági kérdéseket és válasszuk a Tovább opciót.

Amikor mindez megvan, nincs más dolgunk, mint tesztelni az újonnan elkészült fiókot, ami általános felhasználói jogokkal rendelkezik majd.

El is készültünk. Ezek után nincs más teendőnk mint kijelentkezni és az új fiókkal bejelentkezni.

U.i.:

Ha azt szeretnénk, hogy az új fiók rendszergazdai jogokkal is rendelkezzen, akkor

  • A Gépház > Fiókok > Családtagok és más felhasználók területen válasszuk ki a fiók tulajdonos nevét, majd a Fióktípus módosítása lehetőséget.

  • A Fiók típusa területen válasszuk a Rendszergazda, majd az OK lehetőséget.

  • Jelentkezzünk be az új rendszergazda fiókkal.

Információbiztonság :: Leltár :: G Suite Endpoint Verification

Ezen poszt írásakor a pillanatnyi helyzet: hitelesített eszközökhöz kötni a G bejelentkezést csak a Enterprise edition licenc csomagban van lehetőség. Ennek díja 23€/user/hó. ( https://gsuite.google.hu/intl/hu/pricing.html )

Állás a DOIT-nál: Windows desktop, laptop és user támogató munkatárs

Keresünk Windows-os desktop support munkatársakat. Kétféle munkakörre is keresünk új csapattagokat: távoli és helyszíni Windows támogatót.

Tovább olvasom

Állások máshol: a Job által kínált állások

A Job Kft. ügyfelünk, és munkaerő-közvetítéssel foglalkoznak. Ha olyan IT-s állást keresel, ami nálunk épp nem nyitott, akkor jó szívvel ajánljuk az általuk elérhető munkákat: Tovább olvasom

Ejtették a LinkedIn elleni keresetet az USA-ban

Tavaly orosz hekkerek megszereztek 6.5 millió jelszót a LinkedIn-től (az összesen 150 millió LinkedIn felhasználó közül, tehát a 4-5%-ot érintett az ügy.) Ez után egy LinkedIn felhasználó – aki havi 30 dollárt fizetett a szolgáltatásért, tehát fizető felhasználó volt – 5 millió dollárra perelte a LinkedInt, hogy nem tettek meg eleget a biztonságért.

Tovább olvasom

Cikk: a Samsung-Google viszonyról

Nem kizárólag rendszergazda és IT-s téma, hiszen mindenki számára érdekes dolgokat hozhat, ha a Samsung leáll az Androiddal. A cikk: Tovább olvasom

Forrester jóslat: a 8 status quo romboló (disruptor)

A Forrester kiadott egy számomra – és feltételezem, hogy minden IT üzemeltetésben érdekelt számára – nagyon izgalmas, elgondolkodásra és vitára késztető tanulmányt, amelyben a Forrester megnevez nyolc olyan termék- és szolgáltatáskört, ami szerintük meg fogja változtatni az IT infrastruktúra szolgáltatás világát. Tovább olvasom

Cikk: Backupify FreeSpace Google Apps adminisztrátoroknak

Ez csak egy gyors jegyzet, egy hasznosnak tűnő eszközről, amit ráadásul ingyenesnek ígérnek. Minden IT szolgáltató vagy helyi rendszergazda, aki Google Apps-et adminisztrál, ütközik limitekbe, és alkalmanként jól jöhet egy alternatív eszköz: Tovább olvasom

A Google bemutatta a Google Chrome iOS 28-at

Az első nagy újdonság a jobb együttműködési képesség más Google alkalmazásokkal mint például a YouTube, a Google Drive és a Google Maps. A felhasználó utasíthatja a böngészőt, hogy a már említett programokban nyissa meg az általa kiválasztott hivatkozást a böngésző helyett. Tovább olvasom

3D szkennelésre alkalmas szoftver érkezik

A manapság divatos 3D nyomtatás után elérhetővé vált egy 3D szkennelő szoftver OS X és Windows felhasználók számára. Tovább olvasom