A leggyakoribb recimg és felújítási problémák, 0x80070003 hiba

A Windows 8.1 rendszerképének készítésekor vagy a felújítását követően hibákba futhatunk. Az alábbiakban két ismert  problémát és megoldásukat taglaljuk.

A Win8 rendszer image-készítő eszközt esetenként megzavarják a virtuális kötetek (logikai merevlemez vagy partíció), és symlinkek. Ilyenek például a népszerű kriptográfiai szoftverek a TrueCrypt, Boxcryptor, stb. melyek saját köteteket hoznak létre a titkosított adataik tárolására. Ezek hibái esetén a recimg az inicializálási folyamat elején leáll és hibaüzenetet ad, például: “A helyreállítási képet nem lehet írni”, vagy “A rendszer nem találja a megadott fájlt”. A leggyakoribb hibakód a probléma megjelenésekor a 0x80070003.

A megoldás a programok vagy symlink ideiglenes eltávolítása, a recimg.exe futtatása idejére (a problémát generáló alkalmazás nem kerül visszaállításra a többi programmal, ha használjuk a Win8 felújítást).

 

A problémás alkalmazások eltávolítása:

– Nyissuk meg a Programok és szolgáltatások menüt a Vezérlőpultban (Windows + I – Vezérlőpult\Minden vezérlőpultelem\Programok és szolgáltatások);

– Keressük meg a nem kívánatos programot a listában, jelöljük ki, majd kattintsunk az Eltávolítás lehetőségre az ablakban!

A másik gyakori hiba a Felújítást követően jelentkezik, esetenként nem működnek a nyomtatók.

A nyomtató megjelenik az Eszközök és a nyomtatók alatt (Vezérlőpult\Minden vezérlőpultelem\Eszközök és nyomtatók), azonban, az alábbi tünetek tapasztalhatóak:

– Nem lehet használni a nyomtatót.
– Hiba lép fel, amikor megpróbáljuk alapértelmezetté tenni a nyomtatót.
– Hibaüzenetet kapunk a Nyomtató tulajdonságai párbeszédpanel megnyitásakor.

A problémát az okozza, hogy bizonyos nyomtató beállítások nem szinkronizálódnak.

A megoldásához újra kell telepítsük a hibás nyomtatót:
– Nyissuk meg az Eszközök és nyomtatók menüt a Vezérlőpultban (Windows + I – Vezérlőpult\Minden vezérlőpultelem\Eszközök és nyomtatók);
– Kattintson a jobb gombbal a problémás nyomtatóra, majd kattintsunk az Eszköz eltávolítása lehetőségre (hálózati vagy megosztott nyomtató eltávolítása előtt ajánlott lementeni azok beállításait);
– Telepítsük újra a nyomtatót!

Amennyiben bizonytalanok vagyunk a műveletekkel kapcsolatban, kérjük egy rendszergazda segítségét.

 

Előfordulhat, hogy bizonyos javításokat csak csökkentett módban végezhetünk el. Ide vonatkozó segítséget itt találunk.

 

Forrás: Windows SecretsMicrosoft KB.