Továbbra is elérhető a Winamp

A december 20-ra tervezett leállást követően is elérhető, letölthető a Winamp.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk,  az AOL bejelentette, hogy leáll az említett szolgáltatással. 10 nap telt el a határidő lejárta óta és még mindig él az oldal. A TechCrunchhírei szerint az AOL tárgyal a Winamp és a Shoutcast eladásáról, ezzel lehetővé téve a márkák fennmaradását.

Bár nem számít potenciális vásárlónak, egyes a pletykák szerint a Microsoft is tárgyalásokat folytat a Winamp és  a Shoutcast megvásárlásáról. A Microsoft és az AOL sem nyilatkozott az ügyben, így egyelőre ezek csak spekulációk.

Egy találgatás a Winamp fórumon

 

A Spotify csapat kiadott egy hivatalos Windows programot Spotiamp néven. “To honour the engineering skill and passion that goes into building wonderful software that millions of people enjoy we would like to share a small tribute to honour the great legacy of Winamp.” Az alkalmazás a Spotify Premium felhasználók számára teszi lehetővé, hogy bejelentkezést követően zenét hallgathassanak egy, a régi időket idéző, Winamp kiegészítő segítségével. Itt tölthető le.

Spotiamp, klasszikus Winamp skinnel

 

A leállás elmaradását követően Eddy Richman, a Winamp csapat egyik tagja így nyilatkozott:

“Sorry, I can’t say right now, but something is obv. happening 😉 I’ll tweet any news updates via the @winamp account, if/when.”

 

Várjuk a fejleményeket.

 

Forrás.