A Microsoft egyszerűsíti a Gmailről való átállást az Outlook.com-ra

A Microsoft egy új szolgáltatást jelentett be, mely minden eddiginél könnyebbé teszi a Gmail szolgáltatás Outlook.com-ra való migrációs folyamatát.

Az e-mail szolgáltató váltás sok esetben körülményes, értesítenünk kell családunkat, barátainkat és üzletfeleinket az új e-mail címről, illetve a levelek, névjegyek átmásolása is sok időt vesz igénybe. Néha ezek a körülmények akkor is elriasztanak a váltástól, ha nem vagyunk megelégedve a jelenlegi szolgáltatónkkal. A Microsoft egy új szolgáltatás bevezetésével igyekszik egyszerűsíteni a Gmailről való átállást Outlook.com-ra.

A migrálás pár egyszerű lépéssel kezdődik, lássuk mik ezek.

A kezdéshez (ha még nem rendelkezünk ilyennel) hozzunk létre egy Outlook.com fiókot, jelentkezzünk be, majd indítsuk el az új web alapú varázslót (egyes fiókok esetében csak pár nap múlva válik elérhetővé a funkció).

Az importálási varázsló kezdőképernyője

 

A varázsló elindítását követően lehetőségünk van kiválasztani, hogy hová kerüljenek az importált e-mailek.

Az e-mailek mentési helyének kiválasztásakor két lehetőség közül választhatunk.

 

A továbblépést követően be kell jelentkeznünk a Gmail fiókunkba.

A névjegyek és csevegések is importálódnak

 

A folyamat elindítását követően e-mailben egy step-by-step leírást kapunk, melynek segítségével beállíthatjuk a Gmailre érkező üzeneteink automatikus továbbítását az Outlook.com címünkre. Az átvitel befejezéséről szintén e-mailes értesítőt kapunk. További útmutatásokat a Microsoft Súgó oldalon találhatunk.

 

Forrás: Supersite for WindowsPC Magazine.