Április 8 után nem lehet Windows XP-re telepíteni a Microsoft Security Essentialst

A Microsoft úgy döntött, hogy a Windows XP támogatásának befejezését követően nem lehet majd telepíteni az XP rendszerre a Microsoft Security Essentialst. Nem öröm ez egy rendszergazda számára, mert a mikorvállalkozások számára ez egy gazdaságos megoldás volt, szívesen ajánlottuk.

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, április 8-án megszűnik a Windows XP támogatása. A hivatalos támogatási oldalon megjelent egy hír, miszerint a Microsoft ingyenes víruskeresője, a Microsoft Security Essentials nem lesz elérhető Windows XP rendszerre április 8 után.

 

“As a result, after April 8, 2014, technical assistance for Windows XP will no longer be available, including automatic updates that help protect your PC. Microsoft will also stop providing Microsoft Security Essentials for download on Windows XP on this date.”

 

Felvetődik a kérdés,  miért dob több száz millió XP felhasználót a farkasok elé a Microsoft, kockáztatva a régi ügyfelek haragját és a vírusfertőzött gépek számának növekedését az interneten. A Windows XP szinte mindenütt jelen van, bármennyire is szeretné eladni a Microsoft a Windows 8.1 és Windows 7 rendszereket az XP tulajdonosoknak, valószínűleg sokan továbbra is a régi jól bevált operációs rendszerüket használják majd.

Ügyfélbarát lépés lenne a Microsoft részéről, ha kiterjesztené az MSE elérését további pár évre, például a Windows 9 érkezésééig.

 

Forrás.