Az Intel átkereszteli a McAfee Security-t

Az Intel CES 2014 nyitó előadásán, a vállalat vezérigazgatója Brian Krzanich megemlítette, hogy a McAfee Security csapatát ezentúl Intel Security-ként ismerhetjük majd.

A változtatás részben reakciónak tekinthető az alapító, John McAfee 2013-as bohóckodására, amikor is közzétett egy videót a szoftver eltávolításáról, melyben közel félmeztelen nők és kábítószer is látható.

John McAfee

 

Természetesen John McAfee-t felvillanyozták a történtek. A különc milliomos és egykori szökevény a BBC-nek adott nyilatkozatában elmondta, örökké hálás lesz az Intelnek, hogy megszűnteti a kapcsolatát a bolygó legrosszabb szoftverével.

 

“I am now everlastingly grateful to Intel for freeing me from this terrible association with the worst software on the planet. These are not my words, but the words of millions of irate users.”

 

Annak ellenére, hogy a névváltás azonnal megkezdődik, a folyamat akár egy teljes évig is tarthat, a McAfee piros pajzsa viszont várhatóan megmarad.

 

Öreg márkától veszünk ezzel búcsút, szinte minden régi informatikus és rendszergazda ismeri: John McAfee 1987-ben alapította mellékprojektként a vállalatot, melyet 2011-ben vásárolt meg az Intel.

 

Forrás.