Ingyenes 3D nyomtatás Windows 8.1-ben

A Microsoft a napokban adta ki az ingyenes, saját fejlesztésű 3D Builder alkalmazást, amely lehetővé teszi a Windows 8.1 felhasználók számára a 3D nyomtatást.

A 3D nyomtatási lehetőségek szinte végtelek, otthoni környezetben nyomtathatunk egyedi díszeket, játékokat, használati tárgyakat és bármit amit a képzeletünk enged.

Néhány hónapja már hallhattuk, hogy a Microsoft a Windows 8.1-ben támogatja 3D nyomtatást, lehetőség van a 3D nyomtatók plug-and-play csatlakoztatására, felismeri a 3D formátumokat. A 3D Builderrel egy lépéssel ismét közelebb kerülhetünk 3D nyomtatás világához. Az igencsak letisztult felületű alkalmazás alapvetően bevezetőnek tekinthető. Segítségével egyszerűen nyomtathatunk 3D objektumokat, melyeket a SkyDrive-ról vagy más helyekről importálhatunk. Nagymértékű testreszabási lehetőségek nem állnak rendelkezésre, a támogatott formátumok sem világosak.

A fájlok megnyitását követően háromdimenziós térben tekinthetjük meg a kiválasztott tárgyakat, növelhetjük vagy csökkenthetjük azok méretét, szélességét, vagy magasságát.

Ha van lehetőségünk 3D nyomtató vásárlására, de nem tudjuk hogyan kell használni, kezdetnek jó választás lehet a 3D Builder. Most ingyenesen letölthető a Windows Store-on.

Forrás: PC WorldPC Magazine.