Felhő alapú lehet a Windows 10

A Microsoft Windows 10 felhőközpontú operációs rendszer lesz, ha igazak a kiszivárgott pletykák. A tervezet szerint a Microsoft nem fog több javítócsomagot kibocsájtani, helyette évente jelentősebb frissítéseket fognak kiadni, amivel az OP rendszer verziószáma is növekszik eggyel. A következő jelentős fejlesztés a Windows 9 lesz, ami új formában hozná vissza a Vista- ban és a Windows 7-ben megismert Aero kezelőfelületet.

Az állítások szerint, a Microsoft egyesíti kívánja az ARM CPU alapú Windows RT platformok és a Windows Phone-ok operációs rendszereit, amelynek köszönhetően az Androidhoz és iOS-hez hasonlóan univerzális rendszert tudna kínálni mobilokra és táblagépekre egyaránt.

A kiszivárgott tervek alapján sokkal érdekesebb lehet  az, hogy a Windows 10 az elődeitől radikálisan eltérően egy teljesen felhőközpontú rendszernek ígérkezik, hasonlóan a Chrome OS operációs rendszerhez. Ez azt jelenti, hogy a számítógépen található sok funkcionalitás nem igényel majd erős hardveres hátteret, mivel a számítások nagy része a felhő szerverein végezhető.

Jelenleg a Microsoft a Skydrive felhő szolgáltatását beleágyazza a Windows 8 rendszerbe, elérhetővé téve ezzel a felhasználó dokumentumait bárhonnan.

Egy felhő alapú OS előnye a felhasználók számára például az lenne, hogy mindig a lehető legfrissebb szoftverekkel dolgozhatnak és nincs szükségük többé gyors és drága hardverre.

A fent említett terveket egy Orosz fórum WZOR nicknevű felhasználója szellőztette meg. Ő és társai voltak felelősek anno a Windows 7 RTM, a Windows 8 RTM és a Windows 8.1 RTM operációs rendszerek kiszivárogtatásáért, még mielőtt azok hivatalosan megjelentek volna.

Forrás