Hogyan tiltsuk a rendszer által kényszerített Windows 10 frissítéseket?

Az elmúlt hetekben a rendszergazda és a felhasználó is számos oldalon olvashatott egy trükkről, hogy miképp tudnánk kikapcsolni a Windows 10 kényszerített frissítéseit. Ha Wi-Fi kapcsolatot használunk, akkor elméletileg ezek a frissítések kikapcsolhatók, ha “forgalmi díjas” internet kapcsolatot állítunk be, ily módon ez korlátozza a kommunikációt (a látszólagos díjak spórolása miatt) és ennek eredményeként kikapcsolja az automatikus frissítést.

 

A tapasztalatok alapján, legalábbis a legutóbbi kényszerű javításokat tekintve, a trükk működik. Ha az internet kapcsolatunk “forgalmi díjasra” van beállítva, a Windows 10 nem tudja telepíteni az új KB 3081436 javítást. Valójában a Windows Update nem is listázza ezt, mint elérhető javítást, amíg ki nem kapcsoljuk a forgalmi díjazást.

Az a rendszergazda vagy felhasználó, akinek nem tetszik a Microsoft frissítési irama – feltehetően azért, hogy elkerüljék az olyan összeomlásokat mint a múlt heti KB 3081424 újraindító ciklusa – a “forgalmi díjas” kapcsolat beállítása megoldást jelenthet arra, hogy pár napig megspóroljuk ezeket a kellemetlenségeket és kiderítsük, mások milyen problémákkal találkoznak az adott frissítés kapcsán.
Miközben a Microsoft hivatalos Windows Frissítési Listáján a KB 3081436 javítás fontos biztonsági frissítésként szerepel, Kritikus szintű besorolással, addig a “forglami díjas” kapcsolat letiltja ezt.

Ha a Win10 gépünk mobil hálózatra csatlakozik, akkor alapból “forgalmi díjasra” van állítva a rendszer. Ha Wi-Fi-hez csatlakozik, akkor kattinsunk a Start > Beállítások > Hálózat és Internet > Wi-Fi > Haladó beállítások és aztán csúsztassuk a Forgalmi díjas kapcsolatot ON-ra.I
Ha gépünk Ethernet kapcsolatot használ, akkor érdemes megfontolni, hogy kihúzzuk a vezetéket és Wi-Fi USB eszközt használjunk helyette. Ez sokkal egyszerűbb módszer, mint bármi más, ami mostanában kering a Win10 kényszerített frissítési problémák kapcsán.

Forrás: InfoWorld.

 

További tanácsokért keresse fel rendszergazda blogunkat!