Hogyan tiltsuk le a Windows 10-re való frissítést, vállalati és otthoni környezetben egyaránt

A Microsoft szeretné, sőt elkövet mindent, hogy rávegyen bennünket a Windows 10 rendszerre való frissítésre.

Valójában lényegesen biztonságosabb rendszer, mint a Windows 7 volt, számos új funkciónak köszönhetően, mint például a Secure Boot, eszköz titkosítás, vagy a beépített vírusirtó alkalmazás, valamint megoldja sok, Windows 8x verziót használó felhasználónál jelentkezett start képernyő problémáját.
Viszont sok felhasználó és rendszergazda joggal szeretné elkerülni a frissítést és továbbra is a Windows korábbi támogatott verzióit használni, számukra lehet megoldás az alábbi leírás.

Lássuk ezt az új módszert, mely nem több, mint 30 másodperc alatt megvan és nem igényel harmadik féltől származó szoftver telepítését, melyek veszélyt jelenthetnek rendszerünkre.

Ez cikk nem vonatkozik az Enterpise verziót használókra. Ha Windows 7, vagy Windows 8.1 Enterpise verziót használunk, a Windows 10 frissítési ikon (GWX) és a frissítés lehetősége nem jelenik meg. Ez igaz még a Windows 7 Professional és Windows 8.1 Pro verziót használókra, melyek tartományban használják rendszerüket.

Azon vállalkozások, melyek számítógépei nincsenek Windows tartományba léptetve, vagy otthoni felhasználók számára, akik nem szeretnének frissíteni, az alábbi 2 módosítást kell elvégezniük:
(Megjegyzés: a rendszerleíró adatbázis szerkesztése nem ajánlott kezdő felhasználónak. Ha nem gyakorlott a rendszerleíró adatbázis közvetlen szerkesztésében, ne nyissa meg a regedit-et, kérje rendszergazda segítségét.)

Kattintsunk a Következő oldalra!

 

További tanácsokért keresse fel rendszergazda blogunkat!