IT üzemeltetési és rendszergazdai szolgáltatásokat nyújtunk.
Önnek is segíthetünk? Tel.: +3612251232

Mi a különbség a Windows 10 Home és a Windows 10 Pro között?

A kérdésre átfogó és részletes választ a Microsoft ezen cikke ad:

https://www.microsoft.com/hu-hu/windows/compare

 

Rendszergazda szemmel röviden a lényeg: a Home - mint a neve is mutatja - inkább otthoni környezetre való, hiányoznak belőle azon funkciók, amelyek a vállalati felhasználásban a hatkékonyságot és a biztonságot adják. A hatékonyságot a központosított menedzselés adja, azaz vállalati környezetben egy központi művelettel a vállalat összes gépét lehet frissíteni, módosítani - míg a Home verziókat nem lehet a vállalati központosított rendszerbe beléptetni. A biztonságot pedig az erősíti a Pro esetén, hogy a tárolt anyagainkat titkosítani tudja, így ha ellopják a számítógépünket, akkor elvesztettük az adatokat, de mások nem tudnak hozzáférni.

DELL XPS 13 és Dell Latitude 7280/7380/7480 ismétli a billentyű leütéseket

Ha valakit zavar, hogy gyors gépelés közben szokatlanul reagál a DELL laptopja, és úgy tűnik, hogy sokat hibázik gépelés közben, pedig ez más gépen nem fordult vele elő, akkor érdemes BIOS-t frissíteni. Számomra igen zavaró volt, hogy a jelszavam beírását le kellett lassítsam, egyesével kellett megnyomjam a billentyűket, különben - a szokott gépelési sebesség esetén - a laptop váltózó helyeken duplázott, de még gyakrabban beszúrta az eggyel korábbi karaktert. 

 

Az XPS 13 ezen hibájáról szól egy DELL knowledge base cikk: https://www.dell.com/support/article/hu/hu/hubsdt1/sln297563/xps-13-9343-unwanted-keyboard-character-repeat?lang=en

Ez alapján kipróbáltam, hátha a saját DELL 7480 laptopomnál is ez a megoldás. Bár a BIOS frissítés leírása nem említit, hogy ezt a hibát is javították - pedig igen, és ez nagyban növeli a laptop használhatóságát számomra.

 

Ez a BIOS update, amelyben már megjelent a javítás: Version 1.13.0, 1.13.0 - Release date: 02 jan. 2019

Itt lehet a friss DELL drivereket megtalálni: https://www.dell.com/support/home/hu/hu/hubsdt1?app=drivers

 

Windows 10 alkotói frissítés

Gyakran az alkotói frissítések különböző okokból kifolyólag nem akarnak letöltésre kerülni és települni az általunk használt eszközökön. Egyszerűbb alkalmazni a lenti módszert, mint megkeresni a letöltési/telepítési probléma okát.

Bővebben...