Hogyan töltsük le a Windows utolsó három verzióját hivatalosan és ingyen?

Ha a rendszergazda vagy felhasználó OEM-mentesen szeretne Windows 10-re frissíteni, akkor szüksége van az eredeti Windows telepítő fájlok elérésére.


Szerencsére ezek az ISO-k letölthetőek és használhatóak a Windows 7, Windows 8/8.1 és Windows 10 rendszerekhez. Így egy egyszerű operációs rendszer letöltést kaphatunk az OEM extrák nélkül.
Ahhoz, hogy elkészíthessük ezt a telepítő médiát, szükségünk lesz internet kapcsolatra és egy tároló egységre pl. a helyi merevlemezre, egy DVD-re vagy pendrive-ra.
Ezek a letöltések egy keresekedelmi vagy OEM termékkóddal érvényesíthetőek és érhetőek el. Néhány OEM az eszköz hátulján található matricán tüntette fel a Windows termékkódokat, bár az utóbbi időben ezeket már a rendszer BIOS-ába is beépítették. Szükségünk lesz erre a termékkódra az operációs rendszerből, mielőtt tiszta telepítsét végeznék, hogy le tudjuk tölteni az ISO-t a Microsoft-tól. A kereskedelmi kódok általában a csomagoláson, a lemezen vagy elektronikus vásárlás esetén az emailben találhatóak.

A rendszergazda vagy felhasználó számárá hasznos lehet a Belarc Advisor nevű ingyenes program, melynek segítségével megjeleníthetőek egy adott, a rendszerre telepített termékkódok.
A másik dolog, amire érdemes figyelnünk, hogy néhány OEM-nek egyedi hardware meghajtója van, amit lehet, hogy közvetlenül kell letöltenünk, így a rendszerünk hardware a telepítés után is megfelelően fog működni.
Amennyiben a fentiekkel elkészültünk, lássuk a különböző ISO letöltő oldalakat:

Windows 7 – Download Windows 7 Disc Images (ISO Files)
Windows 8/8.1 – Upgrade Windows with only a product key
Windows 10 – Download Windows 10

Amennyiben szüksége lenne rendszergazda segítségére, forduljon hozzánk bizalommal!

 

Forrás: SuperSite for Windows.

 

További tanácsokért keresse fel rendszergazda blogunkat!