Windows 10 Frissítések más forrásokból

Ássuk magunkat mélyebbre a Windows 10-ben!

Annak ellenére, hogy a Windows 10 még elég korai stádiumban van, már most csordultig van praktikus új funkciókkal, valamint új trükkökkel – nem csak egy rendszergazda számára. Mivel a működése még mindig nem végleges, ezeknek a fogásoknak egy része erőteljes funkcionalitást fed fel, ami egyébként rejtve marad a mindennapi felhasználók előtt.

Itt van egy a leghasznosabb Windows 10 trükkökből és tippekből, amiket találtunk.

 

Windows Frissítések más forrásokból

A Windows Frissítések fejlesztése azonban még tartogat újdonságot a rendszergazda számára. A 10041-es verzió, amit március közepén adtak ki, egy olyan új opciót mutatott be, ami lehetővé teszi, hogy a frissítések letöltését peer-to-peer módon tegyük meg a közvetlen Windows-os elérhetőség helyett. Segítheti a rendszergazda munkáját, hogy hamarabb megszerezzük azt a fontos, biztonsági javítást, amikor mindenki a Windows-os szervereket támadja, vagy sávszélességi problémákat hidalhatunk át egy gépekkel teli helyiségben – csak töltsük le a Windows-tól az új javítást, majd osszuk meg az általunk felügyelt gépeken.
Ahhoz hogy ezt beállítsuk, menjünk a Beállítások>Frissítés&Helyreállítás>Windows Frissítés>Haladó Opciók>Választás menühöz és válasszuk ki, hogyan töltsük le a frissítéseket. Alapból a “Frissítés beszerzése több mint egy helyről” opció van engedélyezve és beállítva, hogy mind a helyi hálózaton, mind az internethez kapcsolódó PC-kről szerezhessünk be frissítéseket.

Még több hasznos tippre kíváncsi a rendszergazda tarsolyából? További ötletekért kattintson ide!

 

Forrás: PC World.