Windows 8.1 törlési jóváhagyás megjelenítése

A Windows 8.1 egyik újdonsága meglepetésként érhet bennünket. Törléskor nem kér jóváhagyást a rendszer, a fájlok automatikusan a Lomtárba kerülnek. Ez a felhasználó és a rendszergazda számára is problémát jelenthet.

Minden rendszergazda és felhasználó találkozott már a véletlenül törölt fájlok problémájával. Mentés hiányában komoly fejfájást okozhat egy – egy véletlen mozdulat a Delete gombbal. Biztosan megszokható, sőt egyesek számára kényelmes is lehet a megerősítési párbeszédpanel megszűnése. Azok részére, akik inkább szeretnének biztosra menni, bemutatunk két módszert a törlés megerősítését kérő jóváhagyás megjelenítésére.

A Lomtár beállításainak módosítása:

– Klikkeljünk a Lomtár ikonján a jobb egérgombbal és válasszuk ki a Tulajdonságok menüpontot;

– pipáljuk ki a Törlési jóváhagyás melletti jelölőnégyzetet!

Itt egyéb beállítási lehetőségeket is találunk, például meghajtónként beállíthatjuk a Lomtár maximális méretét, vagy azt, hogy “a törölt fájlok ne kerüljenek át a Lomtárba, hanem azonnal semmisüljenek meg.”

 

A másik lehetőség a Regisztrációs adatbázis módosítása a Beállítás szerkesztőben.

– Írjuk be a keresőbe (Windows + W) a regedit szöveget majd üssünk Entert;

– keressük meg a következő rendszerleíró kulcsot:

 

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\

 

– a Policies alá hozzunk létre egy új kulcsot Explorer néven;

– az Explorerben hozzunk létre egy új Duplaszó értéket (32 bites) ConfirmFileDelete néven;

– a törlési jóváhagyás megjelenítéséhez módosítsuk a ConfirmFileDelete értékét 1-re!

Ha nem szeretnék látni a megerősítési párbeszédablakot módosítsuk 0-ra az értéket, vagy töröljük az Explorer kulcsot.

 

További tanácsokért keresse fel rendszergazda blogunkat!