Alkalmazások bezárása Windows 8.1-ben

A Windows 8 és Windows 8.1 Metro alkalmazások látványban és használatban is eltérnek a korábbi Windows rendszerekben futó programoktól. A Microsoft meg akarja változtatni a felhasználói élményt, ezért eltávolította a bezárás, átméretezés és kis méret lehetőségeket, helyettük alkalmazásparancsokat találunk. A rendszergazda számára fontos tudni, hogyan zárhatjuk be mégis a Metró alkalmazásokat?

A Windows Store alkalmazások nem lassítják a rendszert, nem szükséges bezárnunk őket, amikor használaton kívül vannak. Az egyes applikációkhoz tartozó további lehetőségeket tartalmazó alkalmazásparancsokat a Windows + Z billentyűkombinációval vagy a jobb egérgombbal hívhatjuk elő, viszont ezekben nincs lehetőség a bezárásra. A rutinos Windows felhasználó ilyenkor leüti az  Alt + F4 billentyűkombinációt és már el is tűnt az ablak. Bizonyos estekben ez nem elég, szerencsére nem is ez az egyetlen lehetőség az alkalmazások bezárására.

 

– Vigyük a kurzort az ablak felső részére, amíg kéz formájúvá nem változik, ekkor (a bal egér gombot lenyomva) húzzuk le (Drag and Drop) a képernyő aljára! Amikor elengedjük az ablakot, az alkalmazás bezárul. Ahhoz, hogy leállítsuk az összes, az alkalmazással kapcsolatos folyamatot, húzzuk le az ablakot a képernyő aljára és tartsuk ott, amíg az alkalmazás megfordul.

Drag & Drop bezárás

 

– A nyitott alkalmazások megjelenítéséhez vigyük a kurzort a képernyő bal felső sarkába, majd húzzuk lefelé (használhatjuk a Windows + Tab billentyűkombinációt is). Klikkeljünk a jobb egérgombbal a bezárni kívánt programra és válasszuk a Bezárás lehetőséget.

Alkalmazás bezárása

 

További tanácsokért keresse fel rendszergazda blogunkat!