Új munkaterület létrehozása Mac OS X-en, Mission Control segítségével.

A Mission Control a Mac OS X egy hatékony ablakkezelő funkciója, mely az úgynevezett Space sávval, lehetővé teszi a rálátást és váltást, az összes megnyitott ablakra, az asztal területekre, a teljes képernyős alkalmazásokra és a Split View területekre. Ez a funkció rendkívül haszon lehet, a felhasználó és rendszergazda számára egyaránt.


A Space sáv segítségével hozhatunk létre új asztali munkaterületet.

Lássuk hogyan történik a munkaterületek létrehozása Mac OS X-en:
1.Nyissuk meg a Mission Control-t, alapesetben az F3 billentyű segítségével, amennyiben ezt korábban nem módosítottuk a rendszerbeállításokban.
2.Húzzuk az egérmutatót a Mission Control jobb felső sarkához, ahol kattintsunk a “+” jelre és már létre is hoztunk egy új munkaterületet “Desktop #” névvel.
3. Választhatunk a már létrehozott munkaterületek között vagy a “+” jellel továbbiakat adhatunk hozzá.

Ha létrehoztunk egy új munkaterületet, az a fönti áttekintő listában is megjelenik, melynek segítségével könnyen válthatunk a munkaterületek között.
Csak nyissuk meg a Mission Control-t és válasszuk ki a kívánt munkaterületet, vagy billentyű kombinációk segítségével a Ctrl + balra nyíllal a balra, Ctrl + jobbra nyíllal pedig a jobbra található munkaterületre ugorhatunk.

 

Forrás: OS X Daily.

 

További tanácsokért keresse fel rendszergazda blogunkat!