Szeptember 13-án mutatkozik be az iOS 10

Hivatalosan szeptember 13-án kedden érkezik az iOS 10, amely ingyenesen letölthető lesz minden támogatott iPhone, iPad vagy iPod touch eszközre. Ugyanekkor jelenik meg a watchOS 3 az Apple Watch-hoz és a tvOS 10 is az Apple TV-hez.

Az iOS 10 szoftverfrissítésként jön majd a Beállítások (Settings) alkalmazásba, de iTunes segítségével számítógéppel is telepíthető lesz.

A legtöbb mai iPhone, iPad és iPod touch hardware támogatja ezt a frissítést, de itt található az iOS 10 kompatibilis készülékek teljes listája.

Az iOS 10 számos újdonságot és finomítást tartalmaz, pl.: Az Üzenetek (Messages) alkalmazást alaposan kipofozták – animációkkal, egyedi matricákkal, és GIF billentyűzetekkel, kézírással, emoji fordítóval. A Térképek (Maps) app javaslatokat ad és asztalt is lehet vele foglalni. Az Emlékeztetők (Notifications) részt újradizájnolták, új a képernyőzár, a Zene (Music) appot is újragondolták, a Fotók (Music) app újdonságai között pedig Emlékek (Memories) és arcfelismerés funkciók is vannak.

Az iOS 10-hez több béta verziót bocsátottak ki a fejlesztők és nagyközönség számára a megfelelő bétatesztelő programokkal együtt. Az iOS béta verzióit használók az iOS 10 végleges verziót is megtalálják a készülékükön, amint ez széleskörűen elérhető lesz.

Az iOS 10 GM most fejlesztők számára elérhető.

A macOS Sierra szeptember 20-ától lesz ingyenesen letölthető.

 

Forrás: OS X Daily.

 

További érdekességekért keresse fel rendszergazda blogunkat!