A Microsoft .NET keretrendszere is kap frissítő kedden javítócsomagot

Októbertől kezdve a Windows szoftverfejlesztői platformjához, a .NET keretrendszerhez is havi rendszerességgel jelenik meg biztonsági és minőségi frissítés (.NET Framework Monthly Rollup), amely igazodik a Windows OS-nél működő frissítési rendszerhez (Windows Monthly Rollup).

Mindkét havi összesített frissítési rendszert hétfőn jelentették be, és a Microsoft közlése szerint a „frissítő kedden” (Patch Tuesday – minden hónap második keddjén) jelennek meg.

„A .NET havi javítócsomagja egy egyszeri telepítést igényel, amely a gépen lévő összes támogatott verziót frissíti a legutóbbi szintre” – nyilatkozta Stacey Haffner a Microsoft képviselője. „Minden havi javítás felülírja az előzőt, így ha a rendszergazda vagy felhasználó kihagyta volna az előző hónapokat, csak a legújabbat kell telepítenie.” Kizárólag biztonsági és megbízhatósági tételeket tartalmaz, nem pedig egy új .NET verziót”.

A .NET havi frissítései – a méretük kb. 60MB – a Windows Update-en, Windows Server Update-en vagy a Microsoft Update Catalog-on keresztül elérhetőek. A Microsoft a .NET-hez továbbá megjelentet egy csak biztonsági javításokat tartalmazó csomagot is (Security-only Monthly Update), amely letölthető a Microsoft Update Catalog és Windows Server Update Services helyekről. Eddig nem lehetett a biztonsági és megbízhatósági frissítéseket egyben letölteni, és többen kérték, hogy egyszerűsítsük az összes támogatott .NET keretrendszer és operációs rendszer verzió naprakésszé tételét – indokolta Haffner.

Windows oldalról Nathan Mercer hasonlóan nyilatkozott: „Azzal, hogy havi összesített modellre térünk át, a rendszergazdák és felhasználók számára következetesebb és egyszerűbb a Windows 7 SP1 és 8.1. karbantartása, így a Windows összes támogatott verziója hasonló frissítési modell alapján fog működni.” Mercer hozzátette, hogy a frissítések rendszerezése és a proaktivitás növeli a Windows megbízhatóságát.
A Microsoft a rendszergazdák és felhasználók számára erősen ajánlja, hogy a .NET-hez töltsék le a havi frissítést (Monthly Update) vagy legalább a csak biztonsági javításokat tartalmazó csomagot (Security-only Monthly Update), különben biztonsági problémáik adódhatnak.

 

Forrás: InfoWorld.

 

További érdekességekért keresse fel rendszergazda blogunkat!