Hogyan indítsuk újra az Apple TV-t?

Az új Apple TV rendszerére nem jellemző a gyakori fagyás, ezért ritkán van szükségünk az eszköz újraindítására, ám, ha azt tapasztalnánk, hogy valamely alkalmazás nem működne megfelelően, szükség lehet az Apple TV újraindítására.

Ezt a funkciót a rendszerbeállítások menüben találjuk.
Az újraindítás elég gyorsan végbemegy, kevesebb mint egy perc alatt, így nem kell sokáig várunk, hogy újra használhassuk a készüléket.

 

Apple TV újraindítása(4. generációs Apple TV-nél):

1. Nyissuk meg a Beállítás/”Settings” opciót, majd válasszuk a Rendszer/”System” lehetőséget.
2. Az alul található Karbantartás/”Maintenance” opción belül az újraindítás/”Restart” lehetőséget választva, Apple TV-nk gyorsan újra indul.

A régebbi Apple TV modellek (2.,3. generációs) szintén újraindíthatóak a beállítás menüből, igaz kicsit másképpen:

– beállítások menüben válasszuk az Általános/”General” opción belül az újraindítás/”Restart” lehetőséget.

De mit tegyünk, ha a felhasználó, vagy a rendszergazda nem járna sikerrel a fent említett módszerrel?

Nos, két lehetőségünk maradt, az egyik a távirányító gombjai segítségével történik, a másik pedig a jó öreg “húzzuk ki a konnektorból az eszközt” módszerrel.

 

Apple TV újraindítása távvezérlőn:

Az új Siri Apple TV távirányítón a menü és a home gombot egyidejűleg tartsuk lenyomva, addig, amíg villogni nem kezd az Apple TV LED visszajelzője, jelezve felénk, hogy az újraindítás folyamatban van.
Amennyiben Apple TV-nk oly mértékben lefagyott, hogy nem érnénk el a rendszerbeállításokat és a távvezérlőn történő újraindítási kísérlet sem vált sikerrel, egyszerűen húzzuk ki az Apple TV-t a konnektorból, majd újra csatlakoztassuk.

Forrás: OS X Daily.

 

További tanácsokért keresse fel rendszergazda blogunkat!