Jövőre minden Windows 10-es PC támogatni fogja a Windows HoloLenst

A következő év valamelyik Windows frissítésében már benne lesz, hogy minden olyan gép, amelyen Windows 10 fut, támogatni fogja a Microsoft saját fejlesztésű, kiterjesztett valóság szemüvegét működtető Windows Holographic Shell platformot – jelentette be a Microsoft az Intel Fejlesztői Fórumon augusztus 16-án.

„A Windows Holographic Shell teljesen új élményt nyújt az összevont valóságban történő, egyszerre több feladat elvégzésére: egyidőben futtat 2D és 3D alkalmazásokat, és számos 6 szabadságfokos (6 DoF) eszközt támogat.” – írta Terry Myerson, a Microsoft Windows-ért és eszközökért felelős képviselője.

Szerencsés aki ki szeretné próbálni, mert augusztus elején a Microsoft rendelhetővé tette a nagyközönség számára a HoloLenst – de nem olcsó: darabja 3000 dollárba kerül.

A Microsoft és az Intel összevont valóságra képes PC-kre és fejen viselhető kijelzőkre (HMD-kre) készített részletes leíráson is dolgozik, amely segítségével a hardware partnereik majd többfajta eszközt tudnak fejleszteni a fogyasztók és üzleti felhasználók számára. „Számos partnerrel dolgozunk most a leíráson, és az első verziót a Windows Hardware Engineering Community – (WinHEC) fejlesztői konferencián tesszük majd közzé decemberben Shenzhenben – nyilatkozta Redmond.

Emellett szintén kedden az Intel is bejelentette, hogy jelentős energiát fektet a virtuális és kiterjesztett valóságba. A cég Alloy Projektje fémjelzi azt a hitet, hogy a virtuális és valós világot képes egy összevont valóságban összekötni és „új-generációs virtuális valóság élményt” létrehozni – közölte Brien Krzanich, az Intel vezérigazgatója.

Forrás: PCMag.

 

További érdekességekért keresse fel rendszergazda blogunkat!