Gmail üzenetek és naptárak lementése

A Google újabb nagy lépést tett a Gmail fiókok adatainak hordozhatósága érdeklében.

Új funkciót jelentett be csütörtökön a Google, melynek segítségével a felhasználók egy fájlba tölthetik le a teljes Gmail levelezésüket és a naptárak elemeit. Pár kattintással lehet ezentúl mentéseket létrehozni, vagy áthelyezni az adatokat.

A Google szoftvermérnök, Nick Piepmeier a írta egy blogbejegyzésben: “Having access to your data and being able to take it with you is important”.

Az új funkció ide kattintva érhető el (a link megnyitásához be kell jelentkeznünk a Gmail fiókunkba), vagy megtalálhatjuk a Fiókok beállításai alatt. Amennyiben zip formátumot választunk, a 2GB-nál nagyobb archívumok több fájlra lesznek felosztva. Az üzeneteket mbox formátumba menthetjük, melyet a Google szerint számos e-mail kliens támogat, például a Microsoft Outlook, Mozilla Thunderbird és az Apple Mail. A Google Naptár elemek, a gyakran használt ICS iCalendar formátumba menthetők.

A mentési lehetőséget a felhasználók más Google termékekhez is elérhetik, például a Blogger, Drive, Plus, Hangouts, Youtube és Picasa Webalbumok.

 

Az új funkció a Google Naptár esetén mindenki számára elérhető, a Gmail pedig a hónap folyamán várható.

Forrás.