Az Intel hivatalosan is publikálta SSD tuningja eredményeit

Az Intel a Seattle-ben megrendezett PAX Prime játékbemutatón demonstrálta az első SSD tuningolást és annak eredményeit. A túlhúzás bemutatásához az Intel Extreme Overclocking Utility szoftvert, és egy Intel DC 3500 szériájú SSD-t használtak. A NAND csippek és az SSD kontroller együttes tuningolása 22%-os teljesítménynövekedést produkált.

A bemutató alatt az SSD-k teljesítményét az AS SSD Benchmark programmal mérték. Ahogy az várható volt, a NAND csippek 83 MHz-es alap frekvenciája 100 MHz-re volt emelhető, a vezérlő órajele pedig 400 MHz-ről 625 MHz-re.

Csupán a NAND-ok órajelének emelésével 14%-os összesített teljesítménynövekedés volt tapasztalható a szekvenciális írás/olvasás teszteken. Az SSD vezérlő és a NAND-ok együttes túlhúzásával 16.1%-al magasabb pontszám volt mérhető az SSD alapértelmezett (gyári) sebességéhez képest.

Az IOPS tesztek alatt szerzett pontszámokat befolyásolta leginkább a tuningolás. A 4K-64Thrd tesztek során 22%-os írási sebesség növekedés volt tapasztalható a tuningolt meghajtónál.

Bővebben