Windows 10: ablakok mozgatása a virtuális gépek között

Ássuk magunkat mélyebbre a Windows 10-ben! Hasznos lehet a felhasználó és a rendszergazda számára egyaránt.

Annak ellenére, hogy a Windows 10 még elég korai stádiumban van, már most csordultig van praktikus új funkciókkal, valamint új trükkökkel – nem csak egy rendszergazda számára. Mivel a működése még mindig nem végleges, ezeknek a fogásoknak egy része erőteljes funkcionalitást fed fel, ami egyébként rejtve marad a mindennapi felhasználók előtt.

Itt van egy a leghasznosabb Windows 10 trükkökből és tippekből, amiket találtunk.

 

Megnyitott ablakok mozgatása a virtuális gépek között

A virtuális gépek lehetővé teszik, hogy a megnyitott alkalmazásokat külön területekre válasszuk el – szó szerint, többszörös, virtuális verziói a gépünk desktopjának. A megnyitott virtuális gépek közötti váltás elég könnyű, ha a Feladat Nézet (a gomb a tálcán, ami úgy néz ki, mint egymáson lévő két panel) vagy a Windows gomb + Tab-ot használjuk, míg az Alt + Tab segítségével az összes gép megnyitott alkalmazásai között ugrálhatunk. Még arra is van mód, ha igazán meg akarjuk kavarni a dolgokat, hogy akár át is mozdítsunk egy megnyitott alkalmazást egyik virtuális gépről a másikra.
Először is keressük meg azt a virtuális gépet, ahol a költöztetni kívánt alkalmazás található, aztán nyissuk meg a Feladat Nézet felületet. Csak kattintsunk és tartsuk meg az alkalmazást, amit mozgatni szeretnénk, majd húzzuk át a kívánt virtuális gépre a képernyő alján. Lehetőség van a “+ Új Desktop”, jobb alsó sarokban található opció segítségével, egy új virtuális desktop létrehozására is az alkalmazás számára.

Még több hasznos tippre kíváncsi a rendszergazda tarsolyából? További ötletekért kattintson ide!

Forrás: PC World.