Problémás az Office 2013 KB 3114717 frissítése

Az Office 2013-as kiadásához megjelent KB 3114717 frissítés telepítése után, Word alkalmazás fagyásokat tapasztalhat a rendszergazda.

A hibajelenség 32bit-es verziójú Office-nál, valamint Windows 7, 8.1 és 10 rendszereken egyaránt tapasztalható. Egyes visszajelzések szerint a hiba nemcsak a Word-ben jelentkezik, hanem Outlook 2013 és Excel 2013-ban is tapasztalható.
A konkrét hibajelenség, hogy a telepítés után, .docx kiterjesztésű dokumentumban a gépelés szinte lehetetlenné válik, processzorunk terhelése 100%-ra ugrik.

A vizsgálatok a következőket állapították meg:
– a hibajelenség a Word 2013 SP1 32-bites verziónál jelentkezik
– 64-bites Windows 7 SP1 és Server 2002 R2 rendszereken szintén jelentkezik a probléma
– a hiba által a processzormagok 100%-os terheltségűek lesznek, gyakorlatilag lehetetlenné téve a szerkesztést a dokumentumon
– a Word csökkentett módban való indítása nem segít
– egyes jelzések szerint nemcsak .docx, hanem .doc fájloknál is tapasztalható
– további nem megerősített jelzések szerint a hiba Outlook-ban is megjelenik

A hibát a frissítés eltávolításával tudjuk orvosolni.

 

Lássuk, hogyan is távolítsuk el a problémát okozó update-et:

 

Windows 10 rendszeren:

A keresőbe gépeljük be Telepített Frissítések Megjelenítése, majd üssünk entert. A frissítések listájában keressük ki a KB3114717 frissítést, majd válasszuk az Eltávolítás lehetőséget.

Windows 8 és 8.1 esetén:
A képernyő jobb szélén megjelenő kereső gombra kattintás után, írjuk be a keresés mezőbe: windows update, üssünk entert, majd válasszuk a Telepített Frissítések lehetőséget. A frissítések listájában keressük ki ugyancsak a KB3114717 frissítést ,majd válasszuk az Eltávolítás lehetőséget.

Windows 7 esetén:
A keresőbe írjuk be futtatás majd válasszuk a megjelenő futtatás lehetőséget. Itt gépeljük be Appwiz.cpl, majd üssünk entert. A megjelenő ablakban válasszuk Telepített Frissítések lehetőséget, majd a frissítések listájában keressük ki a KB3114717 frissítést ,majd válasszuk az Eltávolítás lehetőséget.

Forrás: InfoWorld.

 

További érdekességekért keresse fel rendszergazda blogunkat!