Google Chrome sebességnövelés 7 lépésben

5. Lap elvetésének engedélyezése

Írjuk be chrome://flags, majd engedélyezzük a “lap elvetésének engedélyezése” funkciót. Ez a funkció oly módon gyorsítja Chrome böngészőnket, hogy a lapok elvetésre kerülnek a memóriából, amennyiben kevés a rendszermemória. Az elvetett lapok továbbra is láthatók a lapsoron, és a rájuk kattintás után újratöltődnek.
megjegyzés: Ezek kísérleti funkciók olvassuk el a beállítási oldal tetején található figyelmeztetéseket. Az beállítások alaphelyzetbe állításához válasszuk a “minden visszaállítása alapértékre” funkciót.

6. Gyorsító tár ürítése

Ha kevés szabad hellyel rendelkezünk, gyorsító tár ürítése után Chrome böngészőnk teljesítménye javulhat. Írjuk be: chrome://settings/clearBrowserData javasoljuk csak a “gyorsító tárban szereplő képek és fájlok” legyen kijelölve. A legjobb eredményt persze akkor érhetjük el, ha az “Elemek törlése a következő időszakból” lehetőségnél a mindenkori lehetőséget választjuk.

7. Kémprogramok és egyéb felesleges fájlok eltávolítása

Windows felhasználóknak és rendszergazdáknak elérhető a Google’s Software Removal Tool alkalmazás, valamint hasznos lehet a Malwarebytes kártevő eltávolító is. Mac felhasználóknak, vagy rendszergazdáknak a Malwarebyte Anti-Malware for Mac alkalmazás nyújt segítséget a rendszer átvizsgálásához (ne higgyük azt, hogy egy Mac-en nem lehet vírus, vagy kártevő – talán ez igaz volt egy évtizeddel ezelőtt, de ez mára már nem így van).

 

Forrás: ZD Net.

 

További tanácsokért keresse fel rendszergazda blogunkat!