Windows 10 Cortana

Ássuk magunkat mélyebbre a Windows 10-ben!

Annak ellenére, hogy a Windows 10 még elég korai stádiumban van, már most csordultig van praktikus új funkciókkal, valamint új trükkökkel – nem csak egy rendszergazda számára. Mivel a működése még mindig nem végleges, ezeknek a fogásoknak egy része erőteljes funkcionalitást fed fel, ami egyébként rejtve marad a mindennapi felhasználók előtt.

Itt van egy a leghasznosabb Windows 10 trükkökből és tippekből, amiket találtunk.

Hadd hegyezze Cortana a fülét

Cortana, nem csak a rendszergazda örömére, végre PC-n is feltűnt a Windows 10-ben, magára vállalva az operációs rendszer több kereső funkcióját is, bár az első megjelenésére még ráférne egy kis szépítés. (Dehát erre valók az előnézetek.) Alapból ugyanis nem hallgat sem a rendszergazda, sem a felhasználó parancsaira.

Ha szeretnénk csak úgy parancsolgatni a gépünknek, nyissuk meg Cortana-t a tálca keresőmezőjére kattintva és válasszuk a három soros opciók menüt a bal felső sarokban. Válasszuk ki a Beállításokat a listából és egyszerűen kapcsoljuk be a “Hadd válaszoljon Cortana, ha azt mondod ‘Helló Cortana’” opciót. Természetesen szükségünk lesz ehhez egy aktív mikrofonra is.

Amíg Cortana lehetőségeit térképezzük fel, addig elmerülhetünk a Notebook menüben, hogy finomra hangoljuk, milyen személyes adatokat érhet el a Microsoft digitális asszisztense. Ne feledjük, akárcsak a Google Now esetében is, Cortana hatékonysága is attól függ, hogy mennyit tud rólunk.

 

Még több hasznos tippre kíváncsi a rendszergazda tarsolyából? További ötletekért kattintson ide!

 

Forrás: PC World.