Már regisztráció nélkül is használható a Skype

A Microsoft egyszerűsített a Skype használatán, már nem szükséges sem az app letöltése, sem a bejelentkezés: „Egyszerűen csatlakozz a Skype-hoz vendégként és chatelj barátaiddal, beszélgess a családoddal videóval vagy anélkül” – hirdeti a cég.

A vendégként való hozzáférést először októbertől az USA és az Egyesült Királyság felhasználói körében tették lehetővé, de most már bárki használhatja. Az indításhoz a Skype.com oldalon a „Start a conversation” („Beszélgetés indítása”) gombra kell kattintani és beírni a nevünket. Ezután az egyedi linkünket megoszthatjuk, és akár egyszerre 300 emberrel chatelhetünk ill. akár 25 fős hang vagy videóhívást is létrehozhatunk.

„Az egészben a legklasszabb, hogy továbbra is élvezhetjük a Skype ingyenes szolgáltatásait, a páros vagy csoportos azonnali üzenetküldést, a hang és videohívást, a képernyő vagy akár fájl megosztást – így mindenki részese lehet a mókának” – írja a cég egy blogbejegyzésben.

A vendégek csak számítógépes böngésző segítségével generálhatnak linkeket, de bárki csatlakozhat a beszélgetéshez bármilyen Skype kliensről ill. vendégként a Skype webes felületéről. Tavaly a redmondi cég mobil szolgáltatást is megpengetett iOS és Android mobil appekhez.

Viszont a társalgás 24 órában maximalizálva van. A beszélgetéshez, híváshoz vagy a Skype Translator fordító szolgáltatáshoz való visszatéréshez ingyenes fiók létrehozása szükséges.

A tagok számára olyan jóságok is elérhetőek, mint a Skype új intelligens robotprogramjai, melyekkel pl. utazást tervezhetünk vagy koncertjegyeket vehetünk. A Microsoft első körös, mesterséges intelligenciát használó kiegészítő programjait augusztusban indították. A felhasználók még Spockkal, a Star Trek Enterprise csillaghajójának első tisztjével is chatelhetnek.

Viszont a Skype számára nem teljes a boldogság: a redmondi céget már múlt hónapban az Amnesty International meg is vádolta azzal, hogy „nem megfelelően védi a magánszférát az azonnali üzenetküldő szolgáltatásában, így veszélyezteti a felhasználók emberi jogait. A Snapchat is ugyanígy megkapta a magáét.

 

Forrás: PCMag.

 

További érdekességekért keresse fel rendszergazda blogunkat!