Hogyan törölhetek valakit instagramon a követőim közül?

Az instagram kiváló lehetőséget nyújt ahhoz, hogy nyomon követhessük, mi történik ismerőseinkkel, barátainkkal, a kedvenc közszereplőinkkel, vagy bárkivel, aki szimpatikus számunkra és korábban bekövettük. De ugyanígy minket is bárki elkezdhet követni, talán olyanok is, akiket nem szívesen látnánk a lájkolóink meg kommentelőink között…

Ezt megelőzendő, célszerű a profilunkat nyilvánosról privátra állítani, így előbb jóvá kell hagynunk az emberek követési kérését, nem láthatja akárki a képeinket.

Ha a nem kívánt személyeket el szeretnénk távolítani a követőink közül, akkor először menjünk rá az illető oldalára, majd a jobb felső sarokban a lehetőségekre kattintva válasszuk ki a “tiltás” opciót. Ezáltal az illető többé nem láthatja a képeinket, nem tud lájkolni, hozzászólni, sőt a profilunkra se tud rákeresni – viszont ez mind fordítva is igaz, mi se kereshetünk rá, nem láthatjuk a képeit.

De ha nem akarjuk ennyire eltávolítani magunktól, hanem tényleg csak a követését akartuk megszüntetni, akkor utána rögtön kattintsunk is a feltűnő kék mezőben található “feloldás” lehetőségre. Így minden visszaáll a régibe, és senki nem követ már senkit.

Ez ilyen egyszerű, nem kell hozzá se a rendszergazda, se az informatika tanárod segítségét kérni 😉