Toshiba: hamarosan érkeznek a világ leggyorsabb SD kártyái

A Toshiba bejelentette, hogy megkezdik a világ leggyorsabb SD kártyáinak gyártását Exceria és Exceria Pro néven. Az Exceria Pro 240MB/s írási és 260MB/s olvasási sebességgel rendelkezik majd. Az Exceria  szintén 260MB/s olvasási teljesítménnyel bír, de az írási sebessége “csak” 120 MB/s.

Mind két sorozat kompatibilis az új UHS-II szabvánnyal. Az UHS-II elméleti maximális adatátviteli sávszélessége 312MB/s, ami 3x nagyobb teljesítmény, mint az előző az UHS-I szabványnál. Még az Exceria 120MB/s-os írási sebessége is nagyobb, mint amit az UHS-I szabvány képes kezelni.

Az UHS-II kompatibilis kártyák kaptak plusz egy sor érintkezőt. A maximális teljesítményhez szükséges mind két sor érintkező. Egy sor érintkezővel az UHS-II kártya elméleti maximális sebessége 156MB/s. Az új kártyák visszafelé kompatibilisak az UHS-I és nem UHS szabványokkal is.

Az új memória kártya sorozattal a fotósokat célozzák meg, akiknek szükségük van a nagy átviteli sebességre a gyors fotósorozatok rögzítéséhez RAW (kódolatlan) formátumban és a 4K videók készítéséhez. Mind a két sorozat jelentősen fejlődött a Toshiba előző UHS-I Exceria szériájához képes, melynek olvasás sebessége 95MB/s és írási pedig 90MB/s volt.

Az Exceria Pro sorozat 16GB-os és 32GB-os kivitelben lesz elérhető legelőször Japánban, 2013 októberében. Az Exceria sorozat 32GB-os és 64GB-os kapacitással bír majd és egy hónappal a Pro széria után jelenik meg a boltokban. A kártyák árai eddig ismeretlenek.

Forrás