Jön az Intel 7. generációs processzora a nagyközönség számára 4K UHD felbontással

Az Intel reményei szerint a 4K UHD felbontással, 360 fokos videóval és nagy felbontású videó streaminggel ellátott új, 7. generációs Intel Core processzorcsalád adja majd a mai fogyasztók által egyre inkább elvárt, gazdag tartalommal bíró „élményinternet” pl. pl. a 4K UHD felbontás, virtuális valóság, e-sportok – gerincét.

Karen Regis, a cég mobil platform marketing igazgatója szerint a PC ehhez ideális eszköz, viszont megfelelő erősségű processzor kell ahhoz, hogy alkalmazkodni tudjon az új trendekhez.

A „Kaby Lake” munkanév alatt fejlesztett 7. generációs processzorok alapja a tavalyi Skylake. A 14 nm-es csíkszélességű processzorokat új média motor támogatja, amelyet új HEVC 10 bites dekódolóval szereltek fel, hogy akár 4K UHD-s médiatartalmat is le tudjon játszani, ill. új VP9 dekódolót is kapott a továbbfejlesztett 4K UHD, 4K 360-fokos lejátszásra, mialatt egyszerre több műveletet végez.

A processzorcsalád – amely tartalmazza az Intel Core m3, Intel Core i5 és i7 processzorokat – Intel HD Graphics, Turbo Boost és Speed Shift képességekkel is rendelkezik majd, ill. javítottak a fotó és videoszerkesztés, a többszörös video streamelés és nagy felbontású video chat területeken is.

Az Intel tájékoztatása szerint az előző generációs hardware-hez képest „jelentősen” javul a teljesítmény az új kodekeknek és az új „média blokk”-nak köszönhetően, amelyek növelik a hardware gyorsulását mind a kodekek mind a színmélység tekintetében.

A cég azt is állítja, hogy az új processzorokkal a fogyasztók átlagosan 9.5 órán át nézhetnek 4K-s videókat gond nélkül.

A 7. generációs processzorok támogatják a Gen 3 PCIe használatát is az adatátviteli sebesség növekedésével.

Ezen felül, míg az Intel első generációs processzorai 18 wattot használtak tervezési pontként, a 7. generáció csak 4.5 wattot fogyaszt, amely több évtizedes viszonylatban óriási hatékonyságnövekedést jelent.

Az Intel számítása szerint az új processzorcsaláddal felszerelt készülékeket szeptemberig szállítják, és az első hullámhoz több mint 100 terméket fejlesztettek az új hardware felhasználásával, különböző árszinteken. 2017 januárig várhatóan kb. 350 új dizájnt dobnak piacra.

 

Forrás: ZDNet.