Bejegyzés

Hogy nézhetem meg a messenger üzenetemet anélkül, hogy a küldő arról értesítést kapna?

Ha messengeren valaki üzenetet ír nekünk, de nincs időnk/kedvünk/energiánk válaszolni, viszont az üzenetre kíváncsiak vagyunk, akkor van egy egyszerű mód arra, hogy azt elolvassuk anélkül, hogy a küldő látná.

Tovább olvasom

Szavazás létrehozása messengeren

Messenger csoportban sokszor nehéz megbeszélni, hogy ki mit gondol egy adott programról, melyik időpont lenne a legalkalmasabb, melyik tánctanárt hívják szalagavatót betanítani, hol legyen a házibuli, vagy melyik rendszergazdát hívják egy adott probléma megoldásához.

Tovább olvasom

Terv létrehozása messengeren

Minden közösségben van legalább egy olyan ember, aki mindig valamit elfelejt, késik, és hacsak nem csörög rá valaki egy program előtt három hétig öt percenként, hogy “ugye eljössz?” akkor fél évvel később (se) jönne rá magától, hogy ő egyszer valamiből kimaradt…

Tovább olvasom

Hogy lehet teljes messenger beszélgetést kitörölni?

Sokszor telefonunkon kínosabbnál kínosabb messenger beszélgetéseket találhatunk – olyanokat, amikre mi magunk sem akarunk emlékezni, de mint tudjuk, az internet nem felejt… Ám ezeket a beszélgetéseket könnyedén letörölhetjük. (Még rendszergazdát és programozót sem kell hívni hozzá. :P)

Tovább olvasom

Üzenet figyelmen kívül hagyása messengeren, tiltás sértődés nélkül

Sokszor kerülünk olyan helyzetbe, hogy valaki zaklatni kezd messengeren. Ilyenkor a helyzet kezelésére két egyszerű módot is kínál a messenger, ezek az ignorálás és a tiltás. (Bár nyilván ha az ember rendszergazda, informatikus vagy valami hasonló, akkor akadhat számára több is – én, aki ezt a cikket írom, felhasználó vagyok.

Tovább olvasom