Túl gyorsan merül a telefonom – hogyan tudok takarékoskodni az akkumulátorral?

Az okostelefonok – rendkívül sok előnyük mellett – egyik legnagyobb hátránya a hihetetlen mértékű akkumulátor fogyasztás. Odafigyelés nélkül akár néhány óra alatt nagyon le tud merülni némelyik, és ez viszonylag kellemetlen tud lenni, ha épp szükség lenne rá, vagy csak este felé leszünk megint töltőközelben.

Ezért a takarékossághoz lássunk néhány trükköt, hogy annál kevesebbet kelljen rendszergazda és szakértő segítségét igénybe venni.

Gondoljuk át, hogy általában milyen gyorsan merül le, és ehhez képest mennyi időt kéne kibírnia a készüléknek használható töltöttségi szinten, és ennek függvényében vegyük figyelembe az alábbi pontokat.

1. A kamera csak úgy szívja le az akkumulátort, ha a háttérben van megnyitva, de nem használjuk, akkor is. Tehát fontos, hogy ha épp nincs szükségünk rá, akkor csínján bánjunk vele.

2. A fényerőt is csak annyira vegyük fel, amennyire feltétlenül szükséges, hiszen az is nagyon fogyaszt. Ha nem a verőfényes napsütésben vesszük elő a telefont, akkor nyugodtan lehet alacsonyabb fokozaton.

3. A wifi is sokat fogyaszt. Ha nem csatlakozott a telefon sehová, és az erdő közepéén vagyunk minden civilizációtól 10 km-re, akkor is, mert keresi a jelet. Ezért célszerű csak akkor bekapcsolni, amikor tényleg szükségünk van rá, amikor meg nincs, akkor egy gombnyomással kikapcsolni.

4. Az adatforgalom szintén nagyon merít, ezért jobb, ha ezt is csak szükség esetén kapcsoljuk be. Ha a hotspot is be van kapcsolva, az még jobban leszívja a töltöttséget (amellett, hogy esetleg idegenek rácsatlakoznak a netünkre), ezért azt se hagyjuk fölöslegesen bekapcsolva.

 

TOVÁBBI TANÁCSOKÉRT KATTINTSON A KÖVETKEZŐ OLDALRA!