Hogyan álljunk vissza iOS 10-ről iOS 9.3.5 verzióra?

Alább található az útmutató az iPhone vagy iPad készülékünk iOS 10-ről az iOS 9.3.5-es szoftverre való visszaállításához, ha bármi miatt (kompatibilitás, lassúság, nem akarjuk kivárni az indexelés végét stb.) szükség lenne rá.

Igyekezni kell vele, mert csak Apple által aláírt rendszerszoftver verziókkal működik. Most még az iOS 9.3.5-öt aláírja, ezért mehet zavartalanul a visszaállítás, de mikor már nem írja alá, maradni kell a meglévő verziónál, vagy frissíteni iOS 10-re.

Fontos megjegyezni, hogy mindenképp legyen elérhető mentésünk az iOS 9-ről, ha meg akarjuk őrizni a személyes dolgainkat a visszaállítás során, ennek hiányában ugyanis totálisan üres iOS 9-es készülékkel indulunk, mivel iOS 10-es mentést nem tudunk iOS 9-es készülékre visszaállítani. Erre nagyon fontos figyelni, ha nem szeretnénk az összes saját adatunkat elveszíteni!

 

Így tudjuk elvégezni a visszaállítást iOS 10-ről iOS 9.3.5-re (Mac-en vagy Windows PC-n iTunes kell hozzá):
1. Mindenekelőtt gondoskodjunk arról, hogy legyen elérhető mentésünk
2. Töltsük le az iOS 9.3.5. IPSW fájlt a készülékre és tegyük könnyen megtalálható helyre pl. a Desktopra vagy a Letöltések (Downloads) mappába.
3. Számítógépes letöltés esetén nyissuk meg az iTunes-t
4. Az iTunes-ba való letöltéshez USB kábellel csatlakoztassuk az iPhone vagy iPod vagy iPad készülékünket
5. Jelöljük ki a megfelelő készüléket, menjünk az iTunes-ban a „Summary”-hez, aztán:
Mac esetén: OPTION + kattintsunk a „Restore” gombra
Windows esetén: SHIFT + kattintsunk a „Restore” gombra
6. Menjünk a 2. lépésben elmentett iOS 9.3.5 IPSW fájlhoz és válasszuk a visszaállítást (restore).
Az iTunes értesíteni fog, hogy a készülék törlésre kerül, és visszatér iOS 9.3.5-re. Ez azt jelenti hogy a folyamat során minden adat törlődik, ezért olyan nagyon fontos, hogy legyen előzőleg mentésünk. Ha vissza szeretnénk kapni a személyes dolgainkat, az iOS 9-es mentést használhatjuk. Ha nincs ilyenünk, a visszaállítás megkezdése előtt akkor is csináljunk mentést az iOS 10-ről is, hogy ne vesszenek el az adataink, képeink, kontaktjaink stb.

 

Érdemes megjegyezni, hogy vegyesek a visszajelzések a béta tesztelés időszakából az iOS 10-ről iOS 9-re való visszaállításkor az adatvesztés elkerülésére a „restore” gomb helyett az „update” használatával az iTunes-ban az IPSW fájl kiválasztásakor: nem minden esetben sikerült, szóval jó eséllyel elveszhetnek az üzeneteink, zenéink stb. Az egyedüli megbízható módszer a fent leírt iOS 9-ről való mentés készítése, amelyet az iOS 10-re való frissítés előtt lehet megtenni.

Persze, ha meggondoljuk magunkat, bármikor újra frissíthetünk iOS 10-re.

 

Forrás: OSXDaily.

 

További tanácsokért keresse fel rendszergazda blogunkat!