Legkorábban 2015 áprilisára várható a Windows 9

A Microsoft állítólag megpróbálja elhatárolni magát a Windows 8 által keltett zűrzavartól és a Windows 9 kiadásával próbálják majd feledtetni elődjének sikertelenségét.

Várhatóan a következő 15 hónapban adja ki a Microsoft a Windows 8.1 Update 1-et valamint a Windows Phone 8.1-et. Ezt követően valószínűleg nem láthatunk majd nagyobb frissítési csomagot 2015 áprilisáig. Egyes szakértők információi szerint ekkora várható a Windows 9. Közel két évet kell tehát várni a Windows 8 debütálását követően egy újabb operációs rendszerre. A korábbi beszámolók szerint a következő operációs rendszer verzió neve Windows 8.2 lesz, viszont az újabb értesülések szerint a Microsoft el akar távolodni a Windows 8 “sikertelenségétől” és Windows 9-re kereszteli az új kiadást.

Paul Thurrott szerint a Microsoft a Bulid 2014 konferencián nyilatkozik majd a vállalat terveiről. A Microsoft még nem indította el a Windows 9 fejlesztését, várhatóan az elkövetkezendő hónapokban látnak majd munkához. Bár a Windows 9 névre való váltás drasztikus módosításokat ígér, a rendelkezésre álló időre való tekintettel sok változtatásra nem lehet számítani. Valószínűleg a jelenleg tapasztalható szembetűnőbb problémákat próbálják majd orvosolni. A tom’s Hardware értesülései alapján visszavárható az asztalra a Start menü valamint egy ablakban, az asztalról futtathatóak majd a Modern UI (Metro) stílusú alkalmazások. Rendszergazda szempontból ezek előnyös lépések, mert a felhasználóknak sok problémája volt egyes Win8 jellemzőkkel.
A Microsoftnak a mobil platformon is szüksége lesz a megújulásra, így a Windows Phone 9 kiadása is 2015-re várható, mely megjelenését tekintve egységes lehet a Windows 9-el.

Forrás: tom’s HardwareInfoWorld,