IT üzemeltetési és rendszergazdai szolgáltatásokat nyújtunk.
Önnek is segíthetünk? Tel.: 06 1 225 1232
 

Segíthetünk Önnek?


IT üzemeltetési és rendszergazdai szolgáltatásokat nyújtunk kis-, közepes- és nagyméretű cégeknek, szervezeteknek.

Az Önök igényétől függően teljeskörű szolgálatást adunk - vagy szívesen dolgozunk együtt helyi IT-val, ekkor mi csak egy-egy témáért felelünk.

Örülünk, ha Ön is megkeres minket!

A DOIT.HU csapata

Ez csak egy gyors jegyzet, egy hasznosnak tűnő eszközről, amit ráadásul ingyenesnek ígérnek. Minden IT szolgáltató vagy helyi rendszergazda, aki Google Apps-et adminisztrál, ütközik limitekbe, és alkalmanként jól jöhet egy alternatív eszköz:

"Backupify FreeSpaceis a new free online application from Backupify that can help Google Apps administrators and end users better manage their Gmail inboxes. Because, even with the generous 25GB of space given in Google Apps, email storage can consume a deceptively large amount of space."

Bővebben a TechRepublic cikkében: http://www.techrepublic.com/blog/google-in-the-enterprise/manage-gmail-inbox-space-with-backupify-freespace/2079


 

 

DOIT.HU rendszergazda szolgáltató. Pár adat rólunk:

Alapítás éve: 2000.

Irodáink: 

1124 Budapest, Apor Vilmos tér 25-26.

1117 Budapest, Infopark, "D" épület

Köztartozásmentes adózó. 
Létszám:  35 fő.
Tevékenység: rendszergazda szolgáltatás, üzleti informatikai infrastruktúra üzemeltetés, felhasználó támogatás, szerverüzemeltetés (Windows, Linux, BSD)
Kapcsolattartási nyelvek:  magyar, angol, német.

Szolgáltatási időkeretek: munkanap 7:00-18:00 Ügyelet: 7x24

A szolgáltatás földrajzi területe: 

- Helpdesk: globális. 

- Fizikai megjelenés: Magyarország teljes területe, Bécs, Kárpátalja, Szabadka

 

Mit mondanak rólunk az ügyféleink?

 

003-2

"Az együttműködésünk már tíz évre tekint vissza. Nem várt, azonnali intézkedést igénylő helyzetekben mindig feltétlenül számíthatunk a DOIT.HU munkatársaira, teljes erőbedobással dolgoznak a hibaelhárításon. Kérésünk nélkül is felveszik a kapcsolatot azokkal a szállítókkal, szolgáltatókkal, akiknek az együttműködése elengedhetetlen a problémák megoldásában. Az eddigi tapasztalataim alapján én a legnagyobb megelégedettséggel tudok csak szólni a DOIT.HU által nyújtott szolgáltatás szakmai színvonaláról, és a munkatársai felkészültségéről, emberi hozzáállásáról. Bízom benne, hogy hasonló tapasztalatokról számolhatok be egy újabb évtized elteltével!"

Dr. Csillag László
ECOSTAR Könyvvizsgáló és Adószakértő Kft., ügyvezető igazgató

001-2

"Csak jót tudok mondani a DOIT.HU-ról, remek a munkakapcsolat. Akár e-mailen, akár telefonon kérünk segítséget, valaki azonnal a rendelkezésünkre áll. A telefonos fiúk rendesek és türelmesek. Ha kell többször elmagyaráznak egy problémát és a megoldást. Sokat tanultam Tőlük!"

Dukavits Katalin
Notos Kft. (Lacoste)


002-2

"Megbízható adatkezelés, határidők pontos betartása, precíz szakmai munka, érthető kommunikáció. Jó ár-érték arány. Kiválóan elérhető távsegítség (helpdesk) biztosítása. Adatvédelem, adatbiztonság, mely talán a legfontosabb elvárás egy informatikai szolgáltatótól."

Lőrincz László
Papírbázis Kft., ügyvezető igazgató

 

További vélemények, kapcsolatok:   facebook      Google     Linkedin


 

 

 

Garanciák:

 

Szakmai felelősségbiztosítás:   25 millió Ft. Nem volt káresetünk.

 

Referenciák: hazai és nemzetközi cégek az ügyfeleink. 600 feletti szervert, ezres nagyságrendű felhasználói számítógépet, 170 feletti céget és szervezetet üzemeltetünk, támogatunk. Ha Ön igényli, részletes listát adunk a vevőinkről (természetesen csak azokról, akik megengedték ezt), és összehozunk egy beszélgetést az Ön által kiválasztott céggel. Vagy ha esetleg Ön talál a listán ismerős céget, így is érdeklődhet a munkánkról.

 

Riportok a munkánkról: teljes átláthatóságot biztosítunk a munkamennyiségek tekintetében. Automatizáltan tudunk riportot adni a nyitott és megoldott feladatokról, havonta, hetente - vagy akár naponta is. A tételes riportok lehetővé teszik, hogy Önök bármikor felülvizsgálják a szerződést, csökkentsék a díjakat, akár elutasítsák a számlát, ha valamely tételt a megállapodástól eltérőnek látják. Ezt mi nyitottan fogadjuk, hiszen mi is tévedhetünk, ezért biztosítjuk az átláthatóságot.

 

Transzparens beszerzés: ha Önök rajtunk keresztül intézik az IT beszerzéseket, akkor nagykereskedelmi forrásokból (HRPCHSIngram-Micro), ezekre rászámolt, fix, előre megállapodott árréssel dolgozunk. Nem tartunk meg Önökhöz kötődő reklámajándékokat sem azért, hogy Önök biztosak lehessenek benne: a legjobb árat keressük Önöknek.

 

 

 

Díjcsomagjaink lényege

 

Két megközelítést kínálunk Önnek: lefedheti az informatikai szolgáltatásokat eseti díjazással vagy havi átalánydíjjal.

  • Az átalánydíj előnye, hogy fix áron biztosítjuk az infrastruktúra hibamentes működtetésének munkadíját, ami tervezhetőséget biztosít Önöknek.
  • Az időalapú előnye, hogy Önök oly mértékben csökkenthetik le az IT üzemeltetési költségeket, amennyire csak lehetséges.

Történetünk

 

2000: Megalakult a IT szolgáltató rendszergazda cégünk. Bár mára már 39 fős a csapatunk, de akkoriban, 2000. januárjában mindösszesen ketten biztosítottuk a szolgáltatásunkat.
2001-

Ügyfeleink másoknak is ajánlottak minket, így csapatunk növekedésnek indult. Az új kollégák sok újdonságot hoztak - ahogy az új ügyfeleink is sok érdekes kihívást. Szakembereink rendszeresen dolgoztak multinacionális cégek magyarországi projektjein, főleg brit, holland, amerikai és svájci központi IT-vel.

2006- Ekkor már szakterületi csoportok működtek a cégen belül (Windows, Mac, Linux, stb.), a kollégák szerver távfelügyeleti rendszert állítottak fel, amely a problémák nagyrészét előre jelzi. Ebben az évben nemzetközi rendszergazdai segítségnyújtó (helpdesk) csoportot hoztunk létre, ahonnan a gondok nagyrészét távoli eléréssel percek alatt oldják meg kollégáink.
2008- 2008. óta csapatunk munkájának minőségét külső auditok mérik: PSZÁF, SOX, ISO900x, PCI-DSS, melyek között vannak évenként ismétlődőek és esetiek egyaránt.
2009- Nagy szerkezeti változások nem történtek, csupán folyamatos, szolíd növekedés volt jellemző erre az időszakra. Hazai cégek mellett igen változatos tulajdonú cégeknek dolgozunk, a teljesség igénye nélkül: német, svájci, finn, olasz, holland, amerikai, angol, lengyel, román, japán, francia partnereink vannak. 
2011- Az Infoparkba költöztünk sok más IT cég mellé: itt az IBM, a Magyar Telekom, Lufthansa Systems és még sokan mások. Ez csak a központi irodánk, kollégáink valójában az országban és az ország határain túl sokfelé szétszórva dolgoznak, Biatorbágytól Ceglédbercelen át Újvidéken, Beregszászban. Üzemeltetünk londoni, bécsi, amerikai, német szervereket is. 
2014- Az első máltai megbízásunkat is elnyertük és teljesítettük: Certified Ethical Hacker szakemberünk feladata egy behatolási teszt (penetration test) volt. E munka célja az volt, hogy egy cég dolgozóinak számítógépeiről és szerveriről való adatlopás lehetőségét keressük meg, mutassuk ki a sérülékenységeket. Ez az ottani rendszergazda idejébe és kompetenciáiba nyilván nem tartozott bele.
2015- Folyamatosan bővül a csapatunk, és más IT cégekkel partnerkapcsolatokat építünk ki, hogy közösen hatékonyabban, gazdaságosabban, több szakmai területre kiterjedően szolgáljuk ki az ügyfeleink igényeit.
2016- Beszerzési közösséget hoztunk létre három konkurens IT céggel, így ügyfeleinknek alacsonyabb árakat tudunk biztosítani.
2017- Kiemelten foglalkozunk VMware és Microsoft Azure megoldásokkal. Ebben az évben sok ügyfelünk költözik felhőbe, elsősorban az Office 365-öt veszik igénybe, de megindult a levelezésen kívüli szerver szolgáltatások migrációja is. Saját belső rendszereink is változás alatt állnak: kereskedelmi és pénzügyi folyamatokainkat az Odoo ERP fedi le január óta, február óta az e-számlázás is az Odoo-n keresztül zajlik, és terveink szerint a könyvelés is hamarosan átkerül ebbe a rendszerbe.

A növekedés mellett azonban igyekszünk megőrizni a személyességet, és az ügyfeleink visszajelzései alapján azt reméljük, hogy sikerült is. A megoldásunk, hogy egyrészt igyekszünk hétköznapi értelemben normális, jól kommunikáló embereket találni a csapatunkba, - másrészt minden ügyfelünknek kijelölt kapcsolattartó kollégát biztosítunk, aki napi szinten ismeri a problémákat, folyamatos odafigyelést biztosít, helyismerettel rendelkezik, és így gyors segítséget tud garantálni.

 

Üdvözlettel,

 

Török Ákos és a DOIT.HU csapata

 

 

Köszönetnyilvánítás

 

Cégünk és csapatunk hálával tartozik több nyílt forráskódú közösségnek, akik a munkájának gyümölcseit élvezzük. Főbb eszközeinket nekik köszönhetjük:

 

Best Practical (USA) és az RT fejlesztő közösség, (alapító: Jesse Vincent)

Canonical Ltd. és az Ubuntu fejlesztői közösség (alapító: Mark Shuttleworth)

- a Linux és a GNU projekt fejlesztői és anyagi támogatói (főbb támogatók: IntelRed HatLinaro, Samsung, IBM, SUSE, Texas Instruments, Vision Engraving Systems, Google, Renesas)

 

 

Átfogó kép a szolgáltatás hétköznapjairól: hogyan szolgáltatunk Önöknek rendszergazda szolgáltató cégként?

Több ajánlatkérés kapcsán felmerült, hogy írjunk pár szót a rendszergazda szolgáltatásunk működéséről, szerkezetéről. A mi módszerünk az ITIL nevű (https://en.wikipedia.org/wiki/ITIL) szolgáltatási módszertanon alapul, az ITIL utolsó két verziójából alkalmazzuk az adott megrendelő kapcsán a célszerű elemeket. Minden helyzetben megmaradnak az alábbi főbb jellemzők:

- Személyes kapcsolattartó: ez 1(+1) fő: a fő kapcsolattartó és a helyettese, aki pl. betegség idején helyettesíti az elsődleges kapcslattartót. 
- A megrendelő eszközparkjához illeszkedő tapasztalatú szakemberekből összeállított cél-csapat.
- A támogatás rétegei: első vonalban a helpdesk folyamatos elérhetőséggel, és magasan képzett általános tudású IT rendszergazda szakemberekkel. Második és harmadik vonalban pedig specialisták egyre mélyebb kompetenciákkal.
- Ügykezelő (ticketing) rendszer használata. Célja: a feladatok és határidők pontos követése, betartása ügykezelő rendszer segítségével.

 

A DOIT-on belül belső szakember-csoport az Önök kiszolgálására

Minden ügyfelünk számára - legyen az 2-3 fős vagy 90 milliárd forgalmú cég - egy testreszabott szakember csoportot állítunk össze a DOIT-on belül, akikkel Önök napi kapcsolatban lesznek. A csoport úgy áll össze, hogy tagjai az Önök informatikai eszközeihez megfelelő tapasztalatokkal rendelkeznek. Amikor ezt a cikket írom - 2015. júliusában -, a csapatunk kb. 35 fős, és egy-egy új ügyfél esetén egy 4-12 fős csoportot hozunk létre.

A csoport az alábbi rétegekből áll össze:

Ügyfélfelelős: az Önök személyes kapcsolattartója

(ITIL-es elnevezése: service manager) Egy szenior rendszergazda vagy rendszermérnök kolléga személyében egy állandó kapcsolattartót biztosítunk Önöknek, akihez bármikor fordulhatnak, ha a hétköznapi ügyintézéstől eltérő megbeszélnivaló merül fel. Ezen kollégáink számára emberileg is fontos az Önök hosszútávú elégedettsége - ez egy kiválasztási szempont ezen feladatkörre -, és anyagilag is közvetlenül érdekeltek a szolgáltatás minőségében.

A támogatás első vonala a helpdesk csoport: távsegítség perceken belül

(ITIL: service desk/1st line/Tier1/Level1 support.) Ők a rendszergazdai szolgáltatás első vonala a DOIT-nál, feladatuk a hívások fogadása és a problémák mihamarabbi megoldása, valamint azon feladatok továbbadása a második vonalnak, amelyek szerveres vagy más speciális munkálatokat igényelnek, esetleg helyszíni munkavégzés szükséges. Harmadik felek irányában is ők járnak el, például: ha internetszolgáltatás kapcsán kell ügyintézni az Invitel, Telekom, UPC vagy a Digi felé, vagy valamilyen szoftverfrissítés kapcsán a fejlesztőkkel vagy  SAP, Navision stb. bevezetőkkel kell felvenni a kapcsolatot.

Második vonal: szakterületi rendszergazdák, IT szakemberek

(ITIL: 2nd line/Tier2/Level2) Itt szakterületi csoportok működnek, pl. Microsoft szerver szakértők, hálózati szakcsoport, IT biztonsági csoport, stb. E csoportokból 2-2 ember eleve delegálva van Önökhöz azonkon a területeken, amelyek Önöknél érintettek, pl. Microsoft szerver van Önöknél, így ezen csoportból két ember naprakészen ismeri az Önök infrastruktúráját, és e kollégák oldják meg a felmerülő problémákat.

Harmadik vonal vonal: specialisták a háttérben

(ITIL: 3rd line/Tier3/Level3) Speciális, nagyon egyedi problémák esetén különleges szakértelemre van szükség. Egyes területeken házon belül vannak is vannak kiemelkedő tudású, szakmai berkekben ismert szakértőink (Linux és Windows szerverek), más témákban a gyártókhoz fordulunk mélyebb problémákkal (egyes routerekek), vagy külsős specialistákat veszünk igénybe (például Oracle adatbázisok kérdései esetén).

A szolgáltatásnak nem csak emberi, hanem technikai hátteret is biztosítunk:

Eszköz leltár távfelügyelettel (monitoring), szolgáltatások katalógusa

A szolgáltatásunk megfelelőségéhez nagyon fontos az, hogy a szakembereink azonnali képet kapjanak az Önök rendszeréről bármilyen kérdés vagy probléma esetén. Ehhez a DOIT.HU akkor, amikor egy új ügyfelet kezd kiszolgálni, egy leltárat készít:

- a fizikai eszközökről,

- a támogatandó szoftverekről,

- a főbb folyamatokról, amiben az informatika részt vesz (például: felhasználó be- és kilépése, új számítógép üzembehelyezése),

- harmadik felekről (pl. az internet eléréshez kötődő szolgáltatóról), hogy gyorsan tudjunk segíteni, ha probléma esetén velük kell felvenni a kapcsolatot.

Ezen leírás naprakészen tartására törekszünk a továbbiakban, ami a fizikai eszközök monitorozásával automatizáltan megvalósul, hiszen így egy felügyeleti rendszer frissíti az eszközök leírását, hiszen egy számítógép memóriabővítése vagy egy új szoftver telepítése automatikusan megjelenik a leltárban. 

E leltárban található eszközökhöz csatoljuk a szolgáltatásainkat, így Önök is és mi is pontosan tudjuk, hogy milyen megállapodások vonatkoznak egy-egy eszközre, így a megállapodásokat szem előtt tartva tudunk fókuszáltan szolgláltatni Önöknek, és biztos tudás birtokában tudunk közösen gyors döntéseket hozni arról, ha extra szolgltatásra lenne szükség.

Tudásbázis, üzemeltetési dokumentációk a hatékony rendszergazdai tevékenységhez

A rendszergazdai szolgáltatás garantált működéséhez a megfelelő kompetencián (szakembereken) és egy jó alapleltáron túlmenően alapvető fontosságú az üzemeltetést támogató információk további bővítése, ezek rendezettsége, pontossága, megtalálhatósága. Így a DOIT feladata egy tudásbázis építése is, folyamatos bővítése: ezt már átvételkor elkezdjük, majd a szolgáltatás közben folyamatosan építjük. Ez alapján hatékonyan, gyorsan tudja a feladatokat elvégezni bárki, aki megfelelő kompetenciával rendelkezik az adott szakmai területen.

Teljeskörű ügykezelés és a mögötte lévő ügykezelő-rendszer: riportok, transzparencia, felelősség

A DOIT.HU a feladatait követhetővé teszi az ügyfelei és a csapat tagjai számára is. Az email, a ticketing (hibajegy kezelés), a dokumentum kezelés (scannelt munkalapok, szerződések, stb.) és munkafolyamat kezelés egy rendszerben való - intergrált - megvalósítása biztosítja azt, hogy a DOIT átlátható és hatékony munkát végezzen az Önök számára. Minden feladatról minden pillanatban megállapítható, hogy ki a felelőse, milyen határidővel mit vállaltunk, időszakos riportot tudunk adni automatizáltan a megoldott és futó feladatokról. E rendszer jellegéből adódik, hogy a DOIT-nál a kollégák közötti felelősségi határok pontosak, így a feladatok időben és minőségben megfelelően elvégzettek - ha esetleg nem, akkor a felelősség tiszta és egyértelmű. A DOIT.HU önálló szakemberek kooperációja, szerepkör és kompetencia alapú együttműködés. Ebben a rendszerben a feladatokat a megállapodások, az értékelést az ügyfelek, szolgáltatási mérőszámok adják.

 

Ha bármilyen kérdése lenne a szolgátatásunkkal kapcsolatban, köszönjük, ha megkeres minket!: rendszergazda@doit.hu