IT üzemeltetési és rendszergazdai szolgáltatásokat nyújtunk.
Önnek is segíthetünk? Tel.: +3612251232

A számítógép felgyorsítása a ReadyBoost szolgáltatással - További tudnivalók

 

Érdemes még tudni:
A ReadyBoost Windows Vistában debütált, ott még csak egy eszközt képes kezelni és csak 4GB területet. A Windows 7-ben ez a szolgáltatás több flash memória és akár több eszköz (legfeljebb 8 eszköz és 256 GB kiegészítő memória) kezelésére is képes.
A ReadyBoost nem csak USB memóriamodulokkal, de SD és CompactFlash kártyákkal, valamint USB merevlemezekkel is működőképes, ám csak akkor gyorsít a rendszeren, ha ezek megfelelő sebességűek.
A flash alapú tárolók nagy mennyiségű írás-olvasás során hamarabb mennek tönkre (használódnak el), ám a technológia létrehozásakor erre is gondoltak, így a rendszer figyel arra, hogy egyenletesen használja az engedélyezett területet, így a mai meghajtók átlagos ReadyBoost használat mellett is kb 10 évig bírhatják.
Ha működés közben kihúzzuk a pendrive-ot a gépből, annak semmilyen adatvesztés, leállás nem lesz a következménye, a rendszer folytatja a működést a gyorsítási funkció nélkül (a cache olvasást gyorsít, nem írást).
Az adataink a pendrive-on folyamatosan AES 128 bites titkosítással védettek, így az adatbiztonság miatt sem kell aggódnunk.
Az ideális eredmény érdekében célszerű a rendszermemória méretének 1-3 szorosát használni a gyorsításra.

 

További tanácsokért keresse fel rendszergazda blogunkat!