A számítógép felgyorsítása a ReadyBoost szolgáltatással

Érdekelné egy egyszerű módszer a számítógép felgyorsítására? Íme egy “trükk” a rendszergazda tarsolyából.Ha van kéznél egy pendrive, amin van pár giga szabad hely, érdemes lehet annak segítségével használni a ReadyBoost szolgáltatást. Ez lényegében annyit tesz, hogy a Windows a pendrive-on található (általunk meghatározott méretű) szabad helyet gyorsítótárként használja. Hogyan kapcsolhatjuk ezt be?

Csatlakoztassunk egy flash meghajtót vagy flash memóriakártyát a számítógéphez.
A megjelenő Automatikus lejátszás párbeszédpanelen az Általános beállítások területen kattintson “A rendszer felgyorsítása” elemre:

Amennyiben az eszköz csatlakoztatásakor ez a menü nem jelenik meg automatikusan, úgy az eszköz betűjelére például az intézőben jobb gombbal kattintsunk, majd válasszuk a Tulajdonságokat:

A Tulajdonságok párbeszédpanelen kattintsunk a ReadyBoost fülre, majd válasszuk ki a következőket:
– Az eszköz elkülönítése a ReadyBoost alkalmazásnak opciót, ha az eszközön jelenleg kihasználható teljes szabad területet szeretnénk felhasználni gyorsításra. (A pendrive-on már rajta levő adatokhoz nem nyúl a rendszer, azokat továbbra is tudjuk használni, csak nem marad több szabad helyünk rajta.)
– Az Eszköz használata opciót, ha mi magunk szeretnénk kijelölni, hogy mennyi helyet használjon a szolgáltatás erre a célra.
OK gombra kattintás után a rendszer már el is kezdi használni a meghajtónkat.

 

TOVÁBBI TUDNIVALÓKÉRT KATTINTS IDE!