Rendszergazdai szolgáltatásokat nyújtunk.
Önnek is segíthetünk? Tel.: 06 1 225 1232

Microsoft Office Web Apps: ingyenes online office csomag otthonra

Gyakori kérdés rendszergazdák felé, hogy otthoni gépre milyen office-t telepítsen valamely munkatárs vagy ismerős. A számítógépre telepített megoldások mellett vagy helyett mostanában egyre gyakoribbak az online megoldások: Googe Apps, Zoho, MS Office Web Apps, stb.

Az online megoldások sok szempontból nagyon hasznosak és biztonságosak - de természetesen pár funkcióval szegényebbek, mint egy szabványnak tekinthető normál Microsoft Office. Aki számára megfelelőek az online office csomagok, azok számára az alábbi cikk hasznos lehet, különösen azért, mert a Microsoft csomagja, az Office Web Apps itthon még nem igazán ismert.

A cikk: http://www.zdnet.com/are-microsofts-free-office-web-apps-good-enough-for-you-7000011997/

A szolgáltatás oldala: http://office.microsoft.com/hu-hu/web-apps/


 

A Google kereső tippek-trükkök, Trends (3)

Ha egy adott oldalon szeretne keresni, pl. az apeh.hu (vagy nav.gov.hu) oldalon keresne, akkor a Google keresőbe a keresett szavak mellett írja be az alábbiakat is: site:apeh.hu vagy site:nav.gov.hu

Azaz a "site:" az adott webhelyre szűkíti a keresést.

További trükkök: https://www.google.com/intl/hu/insidesearch/tipstricks/index.html

 

Hasznos eszköz továbbá a Google Trends. Ez két vagy több kifejezés előfordulásának gyakoriságát rajzolja ki az elmúlt néhány évre visszamenően: http://www.google.hu/trends/

 

Ezen eszközökkel gyakran tehermentesítheti a rendszergazdát, ezáltal hosszútávon alacsonyan tarthatja az informatikai költségeit.